Klostrofobi kavramı yaşayan ya da yemek isteyen pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. Klostrofobi kapalı alan korkusu anlamına geliyor. Günlük yaşamda pek çok kişide görülebilen bu durumla beraber kişiyi kendine olumsuz hissedebilir. Asansör, penceresi bulunmayan odalar, tren, tünel, uçak gibi alanların her birinde klostrofobisi olan kişiler genellikle korku ve gerginlik hissiyatı yaşarlar. Aynı zamanda bu rahatsızlığa sahip olan kişiler kapalı alanlarda ve dar alanlarda stres altında hissedebilir.
Bu ruh hali sonucunda kişinin kapalı alanda kaldığında nefesinde daralma hissetmesi boğulacak gibi hissetmesi ve bu tarzda kalp çarpıntıları yaşaması gibi fiziksel pek çok duruma neden olabilir. Yaşam kalitesinin düşmesine neden olan kapalı alan fobisinin tedavi edilmesi doğru bir tercih olur. İzmir psikolog desteği ile daha kısa sürede bu korkuyu yenebilmek ve sosyal yaşami daha kaliteli hale getirmek mümkündür.
Klostrofobi Nedir?
Klostrofobi nedir tanımı ne şekilde kapalı alan fobisidir. Kapalı alan fobisi kişinin kendisinin yenmesi zor olan bir korku olduğu için psikolog desteği ile yenilmesi tavsiye edilir. Bu açıdan psikolog İzmir desteği olarak kısa sürede bu korkunuzu yenebilir ve günlük yaşamdaki kalitenizi her zaman yükseltebilirsiniz. Korkuya sahip olan kişiler genellikle asansöre binmekte uçağa binmekte zorluk yaşadığı için daha hızlı aşabilmek oldukça önemlidir. Kapalı alanlarda fiziksel anlamda da kişinin yaşadığı korku ve stres sonucu vücutta terleme ya da nefes daralma gibi durumlar ortaya çıkar. Bu zorluğu yaşamamak adına kısa sürede bu hobiyi psikolog desteği ile yenerek sosyal yaşamda korkunuzdan kurtulmuş olursunuz.
Klostrofobi Belirtileri
Klostrofobi belirtileri pek çok şekilde ortaya çıkarak özellikle Fiziksel anlamda kişileri olumsuz şekilde etkileyen bir durumdur. Yaşanan belirtiler neticesinde kişi kendinde kapalı alan fobisi olduğunu net şekilde algılayabilir. Bu durum neticesinde profesyonel bir psikolog desteği almak faydalı olur. Fiziksel anlamda kalp çarpıntısı, titreme, nefes almada güçlük çekme, aynı zamanda panik atak anında yaşanan fiziksel rahatsızlık durumları ortaya çıkabilir.
Bu durumların her biri kapalı alan fobisinin belirtileridir. Ayrıca terleme, titreme, kişinin kendini fazla sıcak ve baskı altında hissetmesi, mide bulantısı, ağız kuruması bebeği birbirinden farklı pek çok fiziksel durumlarda ortaya çıkabilir. Belirtiler neticesinde kişi kendinde kapalı alan fobisinde olduğunu kolaylıkla anlayabilir. İzmir psikolog tavsiye ile profesyonel anlamda destek alarak daha kısa ve kolay bir şekilde bu kapalı alan fobisini aşabilirsiniz.
Klostrofobi Tedavisi
Klostrofobi tedavisi, mümkün olan ve psikologlar tarafından kısa süre içerisinde olumlu netice alacak şekilde tedavi edilen bir durumdur. Pek çok farklı tedavi yöntemi mevcuttur. Psikoterapi bu konuda ilk başvurulması gereken ve en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Seanslar sonucu psikolog desteği ile birlikte kişi kendindeki bu fobiyi kısa süre içerisinde aşabilir.
İlaç tedavisi ciddi ve daha ileri boyutlarda doktorlar tarafından tavsiye edildiğinde olabilecek bir yöntemdir. Bu tedavi yöntemi ile de kısa sürede yine kapalı alan fobisi açılabilir. Ayrıca maruz kalma ya da sanal gerçeklik gibi birbirinden farklı pek çok alternatif iyileşme yöntemleri mevcuttur. Bu tedavi yöntemlerinin her biri psikologlar tarafından profesyonel ve doğru şekilde uygulanacağı için kısa sürede sonuç verir. Böylelikle iki kişi kısa sürede kapalı alan fobisinden kurtulmuş olur.
Klostrofobinin Nedenleri Nelerdir?
Kapalı alan fobisi pek çok nedenden kaynaklı olabilir. Çocuklukta herhangi bir nedenden dolayı ailesi tarafından ya da herhangi bir kişi tarafından kapalı bir ortamda kilitli kalmak ileride kapalı alan fobisi oluşmasına neden olabilir. Ayrıca kapalı alan fobisi çoğunlukla genetik olabilir. Aileden kaynaklı kapalı alan fobisi varsa bu durum ileriki nesle de yansıyabilir. Bu nedenler durumlar neticesinde kapalı alan fobisi olan kişiler psikolog desteği ile bu durumu aşabilir.
Bu nedenler neticesinde kapalı alan fobisi olan kişi özellikle günlük yaşamında ciddi zorluklar çekebilir. Asansöre binmek de korku ve bunun dışında kapalı alanlarda penceresiz alanlarda kalmakta korku yaşandığı için keşi günlük hayatına adapte olma problemi yaşayabilir. Böyle sorunların her birini daha kısa sürede aşabilmek için psikoterapi almak her zaman etkili sonuçlar verir. Kısa sürede iyileşmek ve seanslar neticesinde kişinin bu fobisinden kurtularak sosyal hayatın daha kolay yaşayabilmesi mümkün olur. Psikolog seansları kısa sürede olumlu yanıtlar vereceği için her zaman tercih edilebilir